Цьому рецептові вже купа років.Так пекла сирник моя прабабуся.Добре що збереглися записи переписів.Ось сьогодні спекла сирник і я,правда чуть змінила крем
Яблука-1кг
1ч л кориці Сирна маса:1.300гр хорошого сиру 200гр масла 5 жовтків 1ст цукру 2ст л крохмалю сік і цедра 1 лимону 1ст л порошку до печива 2ст л манки Тісто:300гр муки
2ст л какао 1 п маргарини 100гр сметани 2ч л порошку до печива 2 яйця трохи цукру Крем.в оригінальному рецепті - масляно-заварний крем
у мене вершковий з білим шоколадом 150гр вершків збити з 4ст л пудри+50гр розтопленого білого шоколаду.
Готуємо сирну масу. Сир пропустити через мясорубку.Додати цукор,жовтки,розтоплене охолоджене масло і гарно збити.Окремо збити білки,додати цедру лимона і сік,крохмаль,порошок і манку.Дві маси зєднати і добре вимішати.
З даних продуктів на тісто замісити мяке тісто.
На дно застеленої папером бритванки ріжимо пластинками почищені яблука.Посипаємо чуть корицею і манкою.Далі викладаємо сирну масу.На верх тісто. Печемо при 180гр 1.5год.Охолоджеємо у духовці.Далі охолоджений сирник перевертаємо догори дном(яблука мають бути зверху) На яблука кладемо крем і охолоджуємо у холодильнику. Гарно смакує з кавусею!!
|