В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Березень » 5 » Плов з курча
18:48
Плов з курча
Курка або курча 600 г,
томат-паста чи кетчуп 1 ст. л.,
 рис 1,5 склянки,
 жир(масло вершкове) 50 г,
цибуля ріпчаста 1 головка,
 бульйон або вода 3 склянки,
 морква 1 шт., сіль, спеції.
 

 
Приготовлені тушки курей або курчат розрубати на куски, обсмажити на розігрітій з жиром сковороді до утворення піджареної скоринки. Обсмажені шматки скласти в сотейник або гусятницю, залити гарячим бульйоном або водою так, щоб шматки були повністю покриті рідиною, посолити, поперчити, посуд закрити кришкою і томити при слабкому кипінні 25-35 хв в залежності від виду птиці.

Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і спасерувати з томатом. Сиру моркву нарізати дрібними кубиками або потерти на терці з грубими очками. Рис перебрати і добре промити.
У киплячий бульйон з птахом додати нарізану смажену моркву,  томат і цибулю, довести до кипіння, посолити до смаку, засипати промитий рис, обережно все перемішати, накрити посуд кришкою і варити при слабкому кипінні, поки рис повністю не вбере у себе рідину. Потім посуд поставити приблизно на годину в духовку або на слабкий вогонь.
На тарілку покласти порцію птиці разом з рисом.
Так само можна приготувати плов з гусака, качки, індички, фазана та куріпки. Плов можна готувати без томату.
Категорія: Рецепти Ірини (адміна) | Переглядів: 895 | Додав: ir71
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Неділя, 28/04/2024, 18:52
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024