Вам будуть потрібні: гриби свіжі (або заморожені) - 500г; ріпчаста цибуля 2 шт.; борошно - 3ч. л; вершкове масло - 50гр; жирна сметана(бажано домашня) - 250 мл; сир - 250г, сіль, перець чорний мелений - на смак
Гриби тоненько нашаткувати. Цибулю дрібно порізати. Цибулю і гриби змішати, поперчити, підсолити і обжарити на помірно нагрітій пательні протягом 5-7 хвилин, попередньо розтопивши на пательній вершкове масло. У самому кінці обсмажування, додайте борошно і ще трохи протушіть.Можна долити трохи сметани.
Підготовлені гриби розкласти по порційних формочках і залити сметаною. Сир натерти на тертці і розкласти його по формах поверх грибів зі сметаною. Духовку нагріти приблизно до 150 градусів і запікати жюльєн до утворення золотистої скоринки. Жюльєн подається гарячим.
|