Курка або курча 600 г,
томат-паста чи кетчуп 1 ст. л.,
рис 1,5 склянки,
жир(масло вершкове) 50 г,
цибуля ріпчаста 1 головка,
бульйон або вода 3 склянки,
морква 1 шт., сіль, спеції.
Приготовлені тушки курей або курчат розрубати на куски, обсмажити на розігрітій з жиром сковороді до утворення піджареної скоринки. Обсмажені шматки скласти в сотейник або гусятницю, залити гарячим бульйоном або водою так, щоб шматки були повністю покриті рідиною, посолити, поперчити, посуд закрити кришкою і томити при слабкому кипінні 25-35 хв в залежності від виду птиці.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і спасерувати з томатом. Сиру моркву нарізати дрібними кубиками або потерти на терці з грубими очками. Рис перебрати і добре промити.
У киплячий бульйон з птахом додати нарізану смажену моркву, томат і цибулю, довести до кипіння, посолити до смаку, засипати промитий рис, обережно все перемішати, накрити посуд кришкою і варити при слабкому кипінні, поки рис повністю не вбере у себе рідину. Потім посуд поставити приблизно на годину в духовку або на слабкий вогонь.
На тарілку покласти порцію птиці разом з рисом.
Так само можна приготувати плов з гусака, качки, індички, фазана та куріпки. Плов можна готувати без томату.