В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Березень » 02

Перевернутий сирник

Цьому рецептові вже купа років.Так пекла сирник моя прабабуся.Добре що збереглися записи переписів.Ось сьогодні спекла сирник і я,правда чуть змінила крем
 
Яблука-1кг
1ч л кориці
Сирна маса:1.300гр хорошого сиру
200гр масла
5 жовтків
1ст цукру
2ст л крохмалю
сік і цедра 1 лимону
1ст л порошку до печива
2ст л манки
Тісто:300гр муки
2ст л какао
1 п маргарини
100гр сметани
2ч л порошку до печива
2 яйця
трохи цукру
Крем.в оригінальному рецепті -масляно-заварний крем

у мене вершковий з білим шоколадом
150гр вершків збити з 4ст л пудри+50гр розтопленого білого шоколаду.

Готуємо сирну масу.
Сир пропустити через мясорубку.Додати цукор,жовтки,розтоплене охолоджене масло і гарно збити.Окремо збити білки,додати цедру лимона і сік,крохмаль,порошок і манку.Дві маси зєднати і добре вимішати.

З даних продуктів на тісто замісити мяке тісто.

На дно застеленої папером бритванки ріжимо пластинками почищені яблука.Посипаємо чуть корицею і манкою.Далі викладаємо сирну масу.На верх тісто.
Печемо при 180гр 1.5год.Охолоджеємо у духовці.Далі охолоджений сирник перевертаємо догори дном(яблука мають бути зверху)
На яблука кладемо крем і охолоджуємо у холодильнику.
Гарно смакує з кавусею!!


Детальніше  Вівторок | 18:45 |  Коментарів: (1)

Салат венігрет

Потрібно:
картопля,
морква,
квасоля,
цибуля,
квашена капуста,
кислий огірок,
яблуко,
олія,сіль,перець

Варені картоплю, буряк і моркву нарізати кубіками; так само нарізати огірки та яблуко. Ріпчасту цибулю нашаткувати. Квашену капусту перебрати і віджати, а якщо вона надто кисла, то і промити.Додати до салату варену квасолю. Заправити овочі рослинною олією, сіллю, перцем, і перемішати.


Детальніше  Вівторок | 12:44 |  Коментарів: (1)

Мясний террин

Напередодні свят вирішила спробувати ще один рулет. Як на мене вийшов цілком гідний уваги рецепт.

Фарш-800г р
Білки курячих яєць-2шт
Куряче філе 1 шт
Шинка 100гр
Часник-2 зубки
Морква-1шт.
Олія -3 ст.л.
Петрушка-1 пучок (у мене без неї)
Яйця перепелині 8-10 шт.
Твердий сир 100гр
Сіль
Перець

Отже, мясо(у мене свинина) миємо, ріжемо, пропускаємо два рази через м'ясорубку.
Куряче філе та шинку(можна використати варену добротну ковбасу)ріжимо кубіками.
Відділяємо білки курячих яєць від жовтків. Жовтки нам, на жаль, у цій страві не знадобляться. Їх я використовувала для змащення випічки. Білки збиваємо в міцну піну, і обережно, щоб піна не осіла, вводимо в фарш. Перемішуємо. І ставимо миску з фаршем в холодильник.

Перепелині яйця зварити круто, облити холодною водою і очистити.
Зелень вимити, обсушити і дрібно нарубати.(у мене не було зелені)
Цибулю, моркву, часник почистити і подрібнити.
Розігріти в пательні олію (я використовувала оливкову).
Обсмажити овочі 4 хвилини. Дати охолонути. Додати у фарш. Посолити, поперчити. Всипати зелень і перемішати легкими рухами.
Аркуш паперу для випічки розміром з лист, в якому будемо запікати рулет, злегка! змастити олією та посипати панірувальними сухарями.
Викласти на папір фарш і надати форму "поліна".
На фарш помістити перепелині яйця, розподіляючи їх рівномірно і посипати їх тертим твердим сиром. Втиснути їх всередину фаршу і розрівняти поверхню.
Розігріти духовку до 200 градусів.
Рулет змастити олією, ледь-ледь, загорнути в папір для випічки і випікати 40-50 хвилин.
За 15 хвилин до готовності розрізати пергамент, щоб рулет підрум'янився.
Різати рулет холодним, гострим ножем.


Детальніше  Вівторок | 10:46 |  Коментарів: (4)
Вівторок, 08/10/2024, 03:44
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024