Сирна маса:1.300гр хорошого сиру
200гр масла
5 жовтків
1ст цукру
2ст л крохмалю
сік і цедра 1 лимону
1ст л порошку до печива
2ст л манки
Тісто:300гр муки
1 п маргарини
100гр сметани
2ч л порошку до печива
2 яйця
трохи цукру
Крем.в оригінальному рецепті -масляно-заварний крем
у мене вершковий з білим шоколадом
150гр вершків збити з 4ст л пудри+50гр розтопленого білого шоколаду.
Сир пропустити через мясорубку.Додати цукор,жовтки,розтоплене охолоджене масло і гарно збити.Окремо збити білки,додати цедру лимона і сік,крохмаль,порошок і манку.Дві маси зєднати і добре вимішати.
З даних продуктів на тісто замісити мяке тісто.
На дно застеленої папером бритванки ріжимо пластинками почищені яблука.Посипаємо чуть корицею і манкою.Далі викладаємо сирну масу.На верх тісто.
Печемо при 180гр 1.5год.Охолоджеємо у духовці.Далі охолоджений сирник перевертаємо догори дном(яблука мають бути зверху)
На яблука кладемо крем і охолоджуємо у холодильнику.
Гарно смакує з кавусею!!