1 курка (1-1,25 кг),
4-5 цибулин,
1 стак вареної квасолі
500 г помідорів, (у мене консервовані)
25 г вершкового масла,
1,5 ч. ложки червоного перцю,
1 ч. ложка хмелі-сунелі,
1 ч. ложка насіння коріандру,
1 ч. ложка шафрану
Шматки курки скласти в каструлю і тушкувати під закритою кришкою. Коли м’ясо виділить сік, злити його в окремий посуд, а птаха продовжувати тушкувати разом з нашаткованим цибулею, додавши масло і часто помішуючи, щоб страва не підгоріла.
Готову курку залити соком, який виділився при тушінні, додати попередньо відварену квасолю, тушковані і протерті через друшляк помідори. У середині гасіння влити, якщо буде потрібно, трохи води, в якій варилася квасоля. У самому кінці покласти пряну зелень, червоний мелений перець, хмелі-сунелі, насіння коріандру, шафран, досолити.
Мої коментарії.Рецепт розрахований на густу страву,я б швидше сказала що це друга страва.Але вже після свят так хочеться рідкого,тому у чахохбілі додала більше рідини і страва вийшла рідка,як перше.Дуже смачно.Спробуйте собі таке приготувати.