Нам треба.На корж
4 яйця
чут. солі
1.5стак цукру
збити миксером
150г маргарину розтопити і долити туди 1ст.л сметани
1 ст фанти або мінеральної води або пепсі добавити і все збити
1п (10г) порошку до печива, і 0,5 ч.л. соди
2ст л какао
3 ст борошна просіяти (може бути трохи менше,залежить від муки)
Добре вимішати і розділити на два дека, вилити на застелені пергаментним папером і поставити випікатись на 15-20 хв при 180°C
Крем.0.5л хорошої сметани збити з 0.5ст пудри і влити половину розтопленого шоколаду,неперестаючи при цьому збивати.До пишної кавової маси.
Макова маса.200гр маку намочити на ніч у киплячому молоці і залишити запарюватися.злити молоко а мак розтерти(я робила це у блендері)
1 пачку(20гр)желатину розвести на воді або на соці(любому)
1 банку вареного згущеного молока(Іриска)вимішати з маком,додати пів плитки розтопленого шоколаду і желатин розведений.Добре вимішати масу.
Складаємо спочатку корж (я просочила вишневим компотом,для того щоб швидше пляцок просочився.того можна і не робити,але тоді треба дати більше часу пляцкові,щоб відійшов і став мягким)На корж макову масу,далі крем і знову корж.Поставити застигати пляцок на кілька годин.