Дякую велике Дані за чудовий рецепт зупки і цитую її рецепт,а далі напишу свої зміни.
"В 1л гарячої води зварити дві - три картоплини, і розім’яти в пюре і залишити в відварі, дати закипіти, посолити, добавити білу сиру ковбаску(або сирі сосиски для грилю) довести до напів готовності, витягнути , порізати на кружечки і піджарити на жирі до рум’яного кольору, вернути назад в журек, добавити 250-300 мл журу і 2 ст.л житньої муки, дати закипіти, посолити, добавити трішки сухого часнику в гранулах. В тарілку наливаємо журек, на кожну порцію кладемо пів вареного яйця порізаного на великі кусочки, сметани, посипаємо майораном, перчимо.
Жур
До 0,5л теплої води добавити 2ст.л житньої муки, 2 кусочки черствого житнього хлібу, 2 шкірки хлібу грубого помолу( або просто 4 скибки житнього загалом) 2 зубця часнику і 1ч.ложку кмину. Поставити в тепле місце бажано в керамічному горщику або скляному, на 4-5 днів(перед використанням процідити.)
До журека можна добавити білих грибів(звичайно попередньо відварених), або копченої грудинки підсмаженої."
Отже почну з того що зупку я варила на сушених білих грибах.А замість ковбасок грилю дала копчену домашню ковбаску.Часник додала у готову зупку і відсунула з вогня,щоб аромат часнику залишився надовше.
Можливо я не відтворила смак чудової страви,яка у мене залишилась в памяті але мій журек вийшов чудовий і смачнющий.Дуже гарно нам смакував з піджареною кровянкою,або як у нас називають кишкою.Смачного!