В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Квітень » 10

Журек або зупка по польськи

Колись у Польщі куштувала таку зупку "Журек" а тепер випадково натрапила на її рецепт на livejournal у Дани і спробувала відтворити цей смак що помятаю.
Дякую велике Дані за чудовий рецепт зупки і цитую її рецепт,а далі напишу свої зміни.

"В 1л гарячої води зварити дві - три картоплини, і розім’яти в пюре і залишити в відварі, дати закипіти, посолити, добавити білу сиру ковбаску(або сирі сосиски для грилю) довести до напів готовності, витягнути , порізати на кружечки і піджарити на жирі до рум’яного кольору, вернути назад в журек, добавити 250-300 мл журу і 2 ст.л житньої муки, дати закипіти, посолити, добавити трішки сухого часнику в гранулах. В тарілку наливаємо журек, на кожну порцію кладемо пів вареного яйця порізаного на великі кусочки, сметани, посипаємо майораном, перчимо.
Жур
До 0,5л теплої води добавити 2ст.л житньої муки, 2 кусочки черствого житнього хлібу, 2 шкірки хлібу грубого помолу( або просто 4 скибки житнього загалом) 2 зубця часнику і 1ч.ложку кмину. Поставити в тепле місце бажано в керамічному горщику або скляному, на 4-5 днів(перед використанням процідити.)
До журека можна добавити білих грибів(звичайно попередньо відварених), або копченої грудинки підсмаженої."

Отже почну з того що зупку я варила на сушених білих грибах.А замість ковбасок грилю дала копчену домашню ковбаску.Часник додала у готову зупку і відсунула з вогня,щоб аромат часнику залишився надовше.
Можливо я не відтворила смак чудової страви,яка у мене залишилась в памяті але мій журек вийшов чудовий і смачнющий.Дуже гарно нам смакував з піджареною кровянкою,або як у нас називають кишкою.Смачного
!


Детальніше  Субота | 22:36 |  Коментарів: (0)

Пляцок "Руде щастя" з вишнями

Цікавий привабливий на вигляд і смак пляцок,гарно смакує з філіжанкою міцної кави.В оригінальному рецепті замість вишень має бути курага,але вишні дають такий неповторну кислинку у солодкій випічці,тому я використала саме їх.

Для дека 20 см на 30см
500 - борошна
200 - маргарину / перетерти з борошном /
200 - цукру
1 пакет порошку до печива
2 - яйця
6 стол. ложок томатної пасти (густої,не кетчупу!)

Замісити тісто і розділити на 3 частини.Тісто трохи липне до рук,тому при розкачуванні можна трохи підсипати борошном.Я робила на силіконовому коврику і потім з його допомогою легко перенесла на застелене папером,деко.Пекти 20хв,непекти!Коржі повинні бути м'якими і не підгорівшими.

Крем.
Заварний.До крему додала вишні у власному соці.
Перемастити і поставити у прохолодне місце,для того щоб пляцок добре пропитався кремом.
На оздоблення пляцка використала розтоплену плитку чорного шоколаду.


Детальніше  Субота | 11:35 |  Коментарів: (0)

Сирний перекладенець


Рецепт розрахований на дуже мале деко.Я робила подвійну порцію на деко розміром 30*20см.
 

тісто:
100гр масла мягкого
100гр цукру
1 яйце
1.5ст л меду
1.5ч л порошку до печива
3 ст л сметани
350г борошна
Крем.
0.5 домашнього сиру
100гр масла
150гр цукру
1 пакет пудингу або 3 стл крохмалю 
2 яйця
 

З даних продуктів замісити тісто.Має бути мяке і трохи липнути до рук.Загорнути у плівку на 1 год поставити у холодильник.Тісто розділити на три частини.Далі у застелену папером форму мокрими руками поволі розкладаємо тісто і печемо три коржа.(можна розкачати тісто на силіконовому коврику і перенести на деко)Неперепекти!
Робимо крем.Всі продукти на крем помістити у кастрлюлю і добре вимішати.Варимо до густоти.Спочатку маса стане рідка але з часом почне гуснути.Треба весь час помішувати щоб не пригорала.
Гарячий крем викладаємо на коржі,притискаємо і ставимо у прохолодне(не у холод!)для пропитки на 5-6 год.Далі в холодильний щоб перекладенець охолонув і смачного!!!!
Мої коментарії.У мене крем рожевий бо мала полуничний пудинг.Трохи не рівномірно поділила тісто на коржі,саме тому нижній корж вийшов товстий.Але смак незрівнянний!Раджу вам собі таке спекти.



Детальніше  Субота | 09:59 |  Коментарів: (1)
Вівторок, 08/10/2024, 03:03
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024