250 г каннеллоні
500 г сухого домашнього сиру
0.5л вершків або домашньої сметани
100гр плавленого сиру
сіль
перець
Соус "Бешамель":
50 г вершкового масла
3 ст.л. борошна
1 літр молока
100гр твердого сиру
сіль
перець
Каннеллоні - це макаронні вироби у вигляді великих трубочок. Чимось на смак нагадують лазаню,але у мене зі сиром ,то більше по смаку нагадали наші налисники
Приготувати соус "Бешамель".
Для цього розтопити вершкове масло.Додати борошно і все трохи обсмажити.Потім влити молоко, посолити, поперчити і варити до загустіння (за консистенцією соус повинен нагадувати рідку сметану).Сир натерти на середній тертці,додати до соусу і вимішати
Начинка зі сиру.
Сир добре розтерти з сметаною та плавленим сиром.Поперчити посолити і до смаку додати червоної паприки(необовязково!)
Каннеллоні заповнити сиром. Сильно набивати фаршем трубочки не варто, інакше вони можуть лопнути.
У форму для запікання викласти половину соусу бешамель.Викласти каннеллоні.Викласти залишився соус.
Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
Мої коментарі.Другу частину карнелонні я зробила з мясним фаршем але до соусу додала 2 ст л томатної пасти.Смачно в обидвох випадках.