В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Квітень » 26

Варена ковбаса по домашньому

1 кг нежирної свинини
- 500 гр. говядини
- 200 гр. свинячого сала
- 50 мл. сухого білого вина
- Велика жменя фісташок

- 0.5 ч.л. білого перцю
- 1 / 4 ч.л. мускатного горіха
- 2 ст.л. чорного перцю (горошком)
- 1 ст.л. цукру
- 2 ст.л. солі

Свинину пропустити через м'ясорубку , додати ст. л. солі і весь цукор, вимішати, покласти в миску, щільно накрити плівкою і витримати 12 годин в холодильнику.
Так само прокрутити яловичину, додати, що залишилася сіль, вимішати, покласти в миску, щільно накрити плівкою і витримати 12 год в холодильнику.
Ретельно змішати обидва види фаршу і 2 рази пропустити через м'ясорубку, кожен раз по 2 ч.л. додаючи біле вино.
Фісташки обдати гарячою водою (але не окропом). Обсушити на рушнику і разом з білим перцем додати у фарш.
Додати мускат. горіх, чорний перець горошком і ще раз ретельно перемішати.
Свиняче сало загорнути в плівку і заморозити. Гострим ножем, занурюючи його в гарячу воду, нарізати кубиками сало 10-12 мм.
Сало додати до фаршу і перемішати.
Харчову плівку скласти в 4 шари Фарш викласти на плівку у вигляді батона так,зкрутити добре, скріпити нитками і варити на малому вогні 2 години.Витягнути і дати повністю охолонути.

Мої коментарі.Я взяла лише свинину і сало.Замість фісташків взяла жарений арахіс,тим зробила дурницю,бо арахіс зварився і не хрумкає.та й лінива трохи,перекрутила через мясорубку лише раз,тому результат такий.Хоча на смак все получилось.Моїм хлопцям сподобалось.Краще ніж купована ковбаса з крохмалем.

Рецепт взяла на Каріна-форум.


Детальніше  Понеділок | 10:21 |  Коментарів: (4)
Середа, 13/11/2024, 07:06
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024