1 кг нежирної свинини - 500 гр. говядини - 200 гр. свинячого сала - 50 мл. сухого білого вина - Велика жменя фісташок
- 0.5 ч.л. білого перцю - 1 / 4 ч.л. мускатного горіха - 2 ст.л. чорного перцю (горошком) - 1 ст.л. цукру - 2 ст.л. солі
Свинину пропустити через м'ясорубку , додати ст. л. солі і весь цукор, вимішати, покласти в миску, щільно накрити плівкою і витримати 12 годин в холодильнику. Так само прокрутити яловичину, додати, що залишилася сіль, вимішати, покласти в миску, щільно накрити плівкою і витримати 12 год в холодильнику. Ретельно змішати обидва види фаршу і 2 рази пропустити через м'ясорубку, кожен раз по 2 ч.л. додаючи біле вино. Фісташки обдати гарячою водою (але не окропом). Обсушити на рушнику і разом з білим перцем додати у фарш. Додати мускат. горіх, чорний перець горошком і ще раз ретельно перемішати. Свиняче сало загорнути в плівку і заморозити. Гострим ножем, занурюючи його в гарячу воду, нарізати кубиками сало 10-12 мм. Сало додати до фаршу і перемішати. Харчову плівку скласти в 4 шари Фарш викласти на плівку у вигляді батона так,зкрутити добре, скріпити нитками і варити на малому вогні 2 години.Витягнути і дати повністю охолонути.
Мої коментарі.Я взяла лише свинину і сало.Замість фісташків взяла жарений арахіс,тим зробила дурницю,бо арахіс зварився і не хрумкає.та й лінива трохи,перекрутила через мясорубку лише раз,тому результат такий.Хоча на смак все получилось.Моїм хлопцям сподобалось.Краще ніж купована ковбаса з крохмалем.
Рецепт взяла на Каріна-форум.
|