свинна грудинка-1.5-2кг
сіль 3ст л
перець горошком 6-7шт
лавровий листок-3шт
цибулева скорлупа
***
3-4зубця часнику
перець мелений(трохи білого і чорного)
Такий шпондерок готувала ще колись моя бабуся.Рецепт у нас давно і гарно прижився у нашій сім"ї.
Всі продукти скласти у кастрюлю,залити холодною водою,так щоб вся грудинка була покрита водою і дати закипіти.Проварити 15 хв.
Потім закутати все разом з каструлею у щось тепле(в покривало,одіяло) і хай воно там охолоджується 6-8год.
Далі дістати з росолу,протерти паперовими салфетками,натерти меленим перцем,вичавленим часником.Загорнути у марлю і покласти в морозилку на кілька годин.
А далі можна вживати з чим завгодно,з гірчицею,з хроном з аджікою.Смачного!!!!