Продукти для варки: свинна грудинка-1.5-2кг сіль 3ст л перець горошком 6-7шт лавровий листок-3шт цибулева скорлупа ***
3-4зубця часнику перець мелений(трохи білого і чорного)
Такий шпондерок готувала ще колись моя бабуся.Рецепт у нас давно і гарно прижився у нашій сім"ї. Всі продукти скласти у кастрюлю,залити холодною водою,так щоб вся грудинка була покрита водою і дати закипіти.Проварити 15 хв. Потім закутати все разом з каструлею у щось тепле(в покривало,одіяло) і хай воно там охолоджується 6-8год. Далі дістати з росолу,протерти паперовими салфетками,натерти меленим перцем,вичавленим часником.Загорнути у марлю і покласти в морозилку на кілька годин. А далі можна вживати з чим завгодно,з гірчицею,з хроном з аджікою.Смачного!!!!
|