Цікавий привабливий на вигляд і смак пляцок,гарно смакує з філіжанкою міцної кави.В оригінальному рецепті замість вишень має бути курага,але вишні дають такий неповторну кислинку у солодкій випічці,тому я використала саме їх.
Для дека 20 см на 30см 500 - борошна 200 - маргарину / перетерти з борошном / 200 - цукру 1 пакет порошку до печива 2 - яйця 6 стол. ложок томатної пасти (густої,не кетчупу!)
Замісити тісто і розділити на 3 частини.Тісто трохи липне до рук,тому при розкачуванні можна трохи підсипати борошном.Я робила на силіконовому коврику і потім з його допомогою легко перенесла на застелене папером,деко.Пекти 20хв,непекти!Коржі повинні бути м'якими і не підгорівшими.
Крем. Заварний.До крему додала вишні у власному соці. Перемастити і поставити у прохолодне місце,для того щоб пляцок добре пропитався кремом. На оздоблення пляцка використала розтоплену плитку чорного шоколаду.
|