Для двох горіхових коржів необхідно: - 2 ст. очищених волоських горіхів - 1 ст. цукру - 1 ст. борошна - 3 яйця - 200 гр. вершкового масла - 20 гр. сметани - 0,5 ч. л. соди Для 1 макового коржа необхідно: - 0,5 ст. борошна - 0,5 ст. цукру - 100 гр. вершкового масла - 50 гр. маку - 1 ч.л. розпушувача - 2 ч.л. ванільного цукру - 2 яйця Для кремовою начинки необхідно: - 1 банка згущеного молока - 50 гр. вершкового масла
Готуємо горіхові коржі. Розм'якшене вершкове масло розтираємо з жовтками і цукром.Добавляем розтерті горіхи і борошно. Добре все перемішуємо Білки збиваємо з дрібкою солі в густу піну. Додаємо до тіста і акуратно перемішуємо зверху вниз. Випікаємо два горіхових коржа. Переходимо до приготування макового коржа. Заливаємо окропом мак. Масло, цукор і ванільний цукор збиваємо міксером. Додаємо борошно, розпушувач і яйця і знову все збиваємо. Додаємо запарених мак і знову все перемішуємо. Випікаємо один маковий корж. Для приготування крему варимо банку згущеного молока в киплячій воді 3 години,або беремо готове покупне молоко "Іриска". Остуджуємо банку, відкриваємо і змішуємо згущене молоко разом з вершковим маслом. Готовий торт прикрашаємо меленими горіхами і тертим шоколадом і чим завгодно. Залишаємо просочитися на ніч ... І насолоджуємося вранці смачним десертом!