Улітку наморозила багато ягід,особливо чорниці.І ось зараз на весні в самий раз їх використовувати.Вчора робила сирники з чорницями а сьогодні поділюся з вами чудовим рецептом кексиків з чорницею.
Потрібно: 110 г вершкового масла 290 г борошна (я брала 240 г борошна і 50 грам какао) 1-2 ч.л. розпушувача 1 щіпка солі 1 склянка заморожених чорниць 250 г цукру 2 яйця 120 г теплого молока 1 / 4 ч.л. мускатного горіха
Віночком змішати борошно (какао), сіль, розпушувач. Чорницю обваляти в 2-х столових ложка борошняної суміші. Міксером на середній швидкості збити вершкове масло з цукром. Потім по одному додати яйця. Переключити міксер на найповільніший режим, всипати борошно, розмішати і поступово влити молоко. Розмішувати треба, поки тісто не стане більш-менш сходитися, тоді маффіни виходять ніжними і повітряними. Лопаточкою вмішати чорницю. Розкласти у форми. Посипати мускатним горіхом шапки маффінів. Поставити в розігріту до 190С духовку і протримати в ній приблизно 25 хвилин.
Зверху можна зробити помадку ,я ж просто розтопила молочний шоколад і полила маффінчики у довільному порядку
Їжте на здоров'я!
|