Влітку наморозила велику кількість чорниць і тепер приходиться готувати рецепти з використанням ягід.І ось користуючись своїм досвідом по випічці тортів,я придумала власний рецепт цього шоколадного тортика.Смак неймовірний!!!Вологий шоколадний кусочок тортика з ніжною кислинкою ягід,дуже добре смакує з ранковою кавою.
На коржі нам потрібно: 1 плитка чорного шоколаду 130мл кислої сметани 300гр борошна 3ст л какао 1ст л порошку до печива 1 ч л соди(не гасити) 150гр цукру 0.5ст майонезу(жирного) 2 яйця. 150гр води Крем: 1 стакан домашньої сметани або кондитерських вершків 100гр цукру 1 плитка шоколаду 1 ст ягід(у мене морожена чорниця) На пропитку: сік з чорниці+3ст л коняку абрикосового джему-3-4ст л На помадку: 50гр масла 2ст л какао 50гр шоколаду 4ст л води
У кастрюльці розтопити у кислій сметані плитку шоколади(до кіпіння не доводити а лише розплавити шоколад!),всипати цукор і добре розмішати до розчинення цукру. Окремо просіяти борошно з порошком,содою та какао.Білки бити з лимонною кислотою. Жовтки(2шт) розтерти з майонезом і влити сметану зі шоколадом.Туди ж малими порціями додаємо збиті білки.Легкими рухами вимішуємо.Далі помало підсипаємо борошняну суміш і продовжуємо легко і обережно мішати в одну сторону.При тому підливаючи воду.Тісто нагадує дуже густу сметану. Виливаємо тісто у підготовлені форми,застелені папером для випічки.Бажано пекти у двох формах-2 коржі,які потім можна ще розрізати на двоє.Має бути 4 коржа.Порція розрахована на тортівницю розміром 22см.
Крем-ганаш.Підігріти вершки(сметану(невелику кількість 100гр))з цукром(до кипіння не доводити)і розтопити плитку шоколади.Дати крему повністю охононути.Збити з вершками(1 стакан)
Збірка. Корж нижній пропитуємо соком з чорниць та коняком(цукру до смаку),далі промазуємо абрикосовим джемом.Викладаємо крем-ганаш і зверху ягоди.Накриваємо слідуючим коржем і знову повторюємо все з початку. Готовий торт ставимо охолоджуватись в холод.
Готуємо помадку.Для того масло,шоколад розтоплюємо на газі і вливаємо какао вимішане з водою.Суміш довести до кипіння і остудити. Охолонувший торт помастити помадкою і прикрасити по бажанню.Смачного!!!
|