Наваристий ароматний суп прикрасить ваш пісний стіл. Приготуйте його в горщику - дуже смачно!
Замочуємо з вечора півсклянки білою квасолі в холодній воді. Вранці промиваємо, додаємо 1,5 л води і ставимо варити квасолю до готовності.
На рослинній олії обсмажити шматочки часнику, кубики ріпчаста цибулька, тертий на крупній тертці моркву - все до золотистого кольору. Гриби (у мене печериці) відварюємо у підсоленій воді 10хв.Воду злити.А гриби підсушити на пательні до випаровування рідини.Додаємо до цибулі і добре все розмішуємо.
Виймаємо овочі з пательні, в масло, що залишилося кладемо пів чайної ложки сухої солодкої паприки і 2 ст л сметанки. На сильному вогні прожарюється ці спеції хвилину, помішуючи.
Потім вливаємо трохи квасолевого бульйону, доводимо до кипіння і виливаємо в каструлю з квасолею та грибами.
Розкладаємо по керамічним горщикам сиру картоплю, нарізану кубиками, овочеву засмажку, рівномірно розливаємо суп, солимо за смаком, додаємо зелень петрушки та кропу і доводимо суп до готовності в духовці (приблизно 30 хвилин, до м'якості картоплі).
|