Це напевно найперший мій рецепт приготування курки. Цього я навчилася ,ще в далекій молодості.Але цього разу я поділюся не так рецептом,як маринадом,який використовую для приготування курки.Може молодим господиням згодиться.
Причому замаринувати ви можете задовго до початку приготування, у мене курка може маринуватися в холодильнику і 2-3 дні.
Інгредієнти:
Курка 1 шт.
Для маринаду:Сіль
Перець чорний мелений ,
1ч л кукурми,
0.5ст соєвого соусу,
1 ст кефіру.
Приготування:
1.Курку вимити.Змішати всі інгредієнти на маринад і добре натерти зсередини і зовні курку.Те що залишиться то просто залити тим курку.Дати курці промаринувалося не менше 2 годин.
2.В пляшку з-під молока або банку(я брала 0.5л) наливаємо холодної води до верху. Додаємо лавровий листок,сіль,перець горошком.
3.Надягаємо тушку курки на пляшку з водою, в деко теж наливаємо води, ставимо туди пляшку і смажимо на найбільшому спеку в духовці 20 хвилин, потім зменшуємо вогонь до середнього і смажимо ще 50 хвилин.
4.Дістаємо курку з духовки, даємо їй охолонути протягом 5-10 хвилин, потім знімаємо з пляшки і ріжемо на порційні шматки. Курочка виходить така мягка і сочна,що й жувати не треба :)