В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Лютий » 01

Кистибай

Кистибай

Тісто

Молоко- 0.5 ст
яйце-1 шт
Мука- 1.5 ст ( або скільки візьме)

Начинка

Пюре картопляне зправлене вершк.маслом
Сир твердий потертий на терці
Зелень
сіль
перець

Замісити тісто ,як на вареники.Розділити на рівні частинки.Дуже тонко розкачати ,та пожарити на сухій сковорідці з обох боків.У мене по часу -2 хв .Спечений коржик горячим зложити навпіл та накрити серветкою,щоб був мягкий.І так всі інші.Потім в середину покласти начинку та обжарити на олії .Виходе дуже хрумке та смачне.
Смачного


Детальніше  Понеділок | 22:44 |  Коментарів: (1)

Турецька пахлава

Турецька пахлава

Тісто:

Мука-500 гр
Молоко-150 мг
Масло вершк.-50 гр
сіль

Для змазки

Масло вершкове розігріте-200 гр

Начинка

Горіх мелений -300 гр
Цукр.пудра-300 гр
Все змішати

Сироп

Цукор-250 гр
Вода -250 гр
Зварити сироп,охолодити

Молоко посолити ,підігріти з маслом ,всипати муку та замісити еластичне тісто.Хай тісто відпочине 30 хв.Потім тісто поділити на рівні кульки,у мене вийшло 18 шт.Кожну кульку розкачати ,мають вийти тонкі кружальця.Кружальце змастити добре маслом,насипати начинкою ,взяти палочку ,товщиною в карандаш та дл.25 см..За допомогою палочки звернути рулет ,та стягнути з палочки ,зробивши при цьому зборки .Вироби змазати жовтком розведеним з водою,та поставити випікати.
Горячу пахлаву в формі залити сиропом на 6 годин Смачного


Детальніше  Понеділок | 22:17 |  Коментарів: (2)

Яблучний пиріг на печиві

 
800гр яблук
1ст л кориці
Цукор 1 стакан
3 яйця,
1 склянка сметани
 100г розтопленого вершкового масла
1 пакетик розпушувача
Муки стільки, що б вийшло тісто як на оладки.
1 пачка звичайного печива(типу Шкільне)
0.5стакана молока
Помадка 
50мл вершків(сметани)
 50гр масла, 50гр чорного шоколаду
 
 
Цукор збити з яйцями, додати розтоплене масло, додати сметану, розпушувач. Муки стільки, що б вийшло тісто як на оладки. Печиво звичайне в пачках розминаємо до крихти, вливаємо молоко і размішуємо.Висипаемо цю масу в форму і рівняємо по всій поверхні. На печиво складаємо різані яблука, присипаємо корицею і заливаємо тістом. Пекти хв 40 при 180. Готовий пиріг перевертаємо на блюдо. Форму змащувати не потрібно.
 
Помадка: всі компоненти довести до кипіння і гарненько вимішати. Остиглий пиріг заливаємо помадкою.Прикрашаемо за бажанням!
 
 

Детальніше  Понеділок | 11:37 |  Коментарів: (1)

Сирно-шоколадні тістечка

 
1 склянка мелених вафлів (у мене було "Артек")
1 / 2 банки згущеного молока
Начинка: 250 грам знежиреного сиру
100 грам шоколаду
1ч. ложка цедри лимона
100 г кураги
 щіпка ваніліну
6 ст.л.цукру
 3ч.л. желатину
250мл. жирних вершків
 
 
 
Вафлі перемішуємо з молоком.Розприділяємо всю цю масу по дні рознімної форми (притискається дуже добре, але краще робити руками, тому що маса липка трохи)-і в морозилку. Насамперед замочила желатин в невеликій кількості води. Потім курагу промила, залила десь склянкою води і поставила варити на повільний вогонь, поки не стане м'якою. Потім остудила і в блендері все в пюре перемолола. Пачку сиру розділила навпіл, пропустила кожну частину через сито В одну частину додала розтоплений шоколад, 3ст.л цукру, в іншу-курагу і ванілін, цедру лимона а так само інші 3 ложки цукру. Желатин на бані розпустила і порівну додала в обидві суміші. Сливки збила і теж порівну додала. На основу викладала по черзі 1 / 2 маси з курагою, 1 / 2 шоколадної, відповідно по два рази на годину у холодильник. Прикрасила стружкою шоколаду і кокоса.
 
 
Получилось смачно і гарно.Попробуйте собі приготувати,непошкодуєте бо смачно!

Детальніше  Понеділок | 11:22 |  Коментарів: (2)
Вівторок, 08/10/2024, 02:03
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024