Золотисті кульки – мясні пампушки! Хрусткі зовні а всередині м'які.
До того ж з сюрпризом - у серединці, маленький грибочок! На 30 шт.
для фаршу:
50 г масла
3 ст.л. борошна
1 / 2 ст. молока
2 яйця
400 г курячого фаршу
3 ст.л. тертого сиру
1 ст.л. крохмалю
сіль і спеції до смаку
для панірування:
2 яйця
панірувальні сухарі
борошно
крім того:
1 банку консервованих печериць (цілих) або відварених і чуть підсушених на пательні(до випаровування рідини)
Розтопити масло в каструлі з товстим дном. Всипати борошно і мішати до загустіння. Відставити з плити.Влити, помішуючи, молоко. Розмішати до отримання гладкої маси без грудочок.Яйця легко збити і влити в мучну масу.
Дати охолонути.
Потім додати в соус тертий сир, сіль і спеції (на смак) і ретельно вимішати.
Покласти фарш в чашу комбайна. Додати крохмаль і мучну масу (можна додати дрібно нарізану зелень). Вимішати до однорідної консистенції.
Покласти в три тарілки окремо борошно, панірувальні сухарі і яйця. Змочити долоні водою.
Відокремлюючи фарш, сформувати кульки
На середину покласти грибочок. Заліпити і скачати, утворюючи кульку –горішок. Викласти кульки на дошку, змочену водою. Обваляти послідовно в борошні, яйцях і панірувальних сухарях.
Обсмажити кульки порціями (по 5-7 шт. - Так, щоб вони вільно плавали) у фритюрі до готовності й золотистої скоринки - приблизно 5-6 хв. на середньому вогні. Перекласти на паперовий рушник.
Від себе додам,що я їх робила трохи з панірувальними сухарями,а трохи просто з борошном.Сутєвої різниці не бачу.Робити треба з постійно мокрими руками.Дуже чудова закуска і прекрасне доповнення до любого гарніру.Смачного!
Ідея взята зі Форума SAY7