Склад: варений яловичий язик 1,5-2кг. 2 цибулини, 500 гр. Білих грибів сметана (добре домашня)500мл., склянка волоських горіхів, часник 3-5 зубчиків багато зелені (кріп + петрушка ) вершкове масло сіль.
Готуємо:язик варимо з морквою,коренем петрушки,цибулькою,лавровим листком,сіль,перець.Варимо до готовності(2.5-3год) Язик обчищаємо від шкірки(в холодній воді) і жиру, нарізаємо великими кубиками цибулю ріжемо півкільцями обсмажуємо на олії до золотистого кольору Гриби миємо,трохи відварити(якщо сирі,у мене морожені) й ріжемо скибочками,перемішуємо з язиком, цибулею і солимо. Для соусу перемішуємо сметану і подрібнені волоські горіхи, видавлюємо часник і солимо якщо густо додаємо кип'яченої води кладемо все в глибоку форму, змащену вершковим маслом. Заливаємо соусом і в розігріту до 180-200 гр. духовку на 20 хвилин Готову страву посипаємо зеленню
|