1 і 3 / 4 склянки борошна
1склянка цукру
3 / 4 склянки какао
2 чайні ложки соди
1 чайна ложка порошку до випічки
половина чайної ложки солі
1 склянка кефіру
1 / 2 склянки олії
2 яйця
1 чайна ложка ванільного екстракту
1 чашка свіжозвареної гарячої кава (розчинна)
Просіяти у велику тарілку борошно, цукор, какао, соду, порошок, сіль. У другу чашу налити кефір, масло, яйця, ваніль. Змішати змішувачом на повільній швидкості інгредієнти. Додати сухі інгредієнти і перемішати швидко. Поступово додати гарячу каву, помішуючи.
Вилити у застелену форму. Випікати при температурі 180 º С протягом приблизно 35 - 40 хвилин, до сухої палички.
Я розрізала на дві частини а можна і на три бо корж виходить високим і дуже чорним
Крем.
1 стакан вершків(я беру кондитерські)
1 плитка шоколаду
Для пропитки коржів-розчинна солодка кава
Збити вершки і по троху вливати розтоплений охолоджений шоколад.Все гарно збити і перемастити просочені коржі
На верх я просто розтопила кілька шоколадних цукерок у ст л сметани і змазала тортик.Поставила у холод щоб охолонув.Дуже смачно смакує до кави і чаю.Пригощайтеся,смачного!!!
|