300 г м’яса,
2 солоних огірки,
4-5 картоплин,
2 цибулини,
по 1/2 кореня петрушки та селери,
1/2 морквини,
кулак круглого рису,
4 ст. ложки вершкового масла,
4 ст. ложки сметани,
розсіл від огірків(на смак),
лавровий лист, сіль,
чорний перець горошком на смак,
зелень петрушки та кропу.
З м’яса зварити бульйон. Солоні огірки очистити, розрізати уздовж, видалити зерна і нарізати кубіками. Моркву, корінь петрушки та селери, ріпчасту цибулю нарізаю соломкою і пасерую на маслі.
У киплячий бульйон кладу почищену і нарізану скибочками картоплю, варю протягом 5—7 хв і сиплю рис. Давши закипіти, додаю пасеровані корені, підготовлені огірки, сіль, перець, лавровий лист та огірковий розсіл (проціджений) і варю на малому вогні 10 хв. Заправляю росольник сметаною. Перед подаванням посипаю дрібно нарізаною зеленню петрушки
|