На 1корж: 6яєць 1ст муки 2ст л чорного какао 1пакетик порошку до печива, 1ст цукру
Білки відокремити від жовтків.Білки збити з цукром до твердих піків,додати по одному жовтки і продовжувати збивати.Далі малими порцієми всипаємо муку вимішану з порошком та какао.І методом складання змішуємо яєчну суміш з борошняною.Виливаємо тісто у застелену бумагою форму і печемо 40хв при 180гр.Духовку не відкривати а в кінці пробуємо сухою паличкою чи випечений бісквіт. Таким чином печемо два коржа.охолоджуємо і розрізаємо на два коржа.У нас має получитися 4 темних коржа.
Шоколадний крем: 100 гр. шоколаду, 250 мл. вершків
Вершки довести до кипіння, зняти з вогню, додати шоколад, розмішати до однорідної маси. Охолодити, збити до густого крему(ганаш)
Карамельно-маковий прошарок:
2 жовтки, по одній десертній ложки крохмалю і борошна 200 мл. молока, 100 гр. маку, Вареного згущеного молока , 1 столова ложка без гірки желатину
Желатин залити соком з вишень для набухання, жовтки розтерти з борошном і крохмалем, закип'ятити молоко, тонкою цівкою молоко влити в яєчну суміш постійно збиваючи, щоб не утворилися грудочки, поставити на вогонь на пару хвилин до загустіння. У гарячу молочну суміш всипати очищений перетертий мак і згущене молоко. Поставить остуджувати до кімнатної температури. Розпустити желатин на водяній бані, тонкою цівкою, збиваючи влити желатин в карамельно макову суміш. Вишня (свіжоморожена):400 гр.
За пару годин, а краще за день вишню засипати цукром 2-3 ст. ложки. і 3-4 ст. ложки алкоголю. Довести до кипіння на маленькому вогні і залишити щоб вишня просочилася. Перед складанням торта я вишню проціджую через ситечко й тим сиропом просочую коржі.
Складання:
Корж, просочений, шоколадний крем, на нього викласти 1 / 2 частини вишні, трохи по верху змастити кремом, щоб вишня була в кремі, знову кладемо корж, просочуємо, викладаємо карамельно-маковий прошарок, корж, просочування , що залишився шоколадний крем і вишні, корж.
Рецепт розрахований на тортівницю розміром 26см в діаметрі.Весь торт обтягнутий мастикою важив 3.5кг.
Ідею рецепта підглянула на сайті "У самовара",рецепт зі змінами
|