В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Травень » 02

Тірамісу навесні

Ну можна сказати що це лише наближений рецепт до справжнього тірамісу.В оригінальному рецепті використовується сир
маскарпоне.Так як у нас трохи ціни кусаються,а ще у супермаркетах можна знайти цей сир але термін придатності міг би бути кращим.Тому я замінила сир маскарпоне на нашу сиркову масу.Смак непервершений.Мабуть таки мої підсядуть на такі десерти,бо це ну просто дуже .е.е.е. ...СМАЧНО!!!!!

200 мл вершків 33%
5 столових ложок цукру
4 яєчних жовтки
500 г сиру маскарпоне(у мене сиркова маса)
близько 200 г печива для тірамісу
4 столові ложки міцної кави і 4 столові ложки амаретто
чорний шоколад для посипки або какао(не гірке)

Жовток протерти з чотирма столовими ложками цукру. Збити вершки з 1 столовою ложкою цукру.Додати жовтки,знову збити. До маси повільно додати по ложці сиру маскарпоне, поки не зробиться пишна однорідна маса.

У скляну посудину викладаємо дуже щільно печиво замочене у суміші кави та амаретто.На верх частину сирної маси,далі знову печиво з кавою та лікером і решта сиру.Посипаємо тертим шоколадом і ставимо в холод на 5-6 год.

Моя порада.На наступний раз я додам до сиру цедру лимона та трохи соку.Те ж саме раджу і вам.Думаю це сутєво змінить смак і додасть якусь кислинку.Спробуйте собі таке зробити і вам сподобається.В цьому я впевнена.


Детальніше  Неділя | 10:14 |  Коментарів: (6)
Вівторок, 08/10/2024, 03:22
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024