маскарпоне.Так як у нас трохи ціни кусаються,а ще у супермаркетах можна знайти цей сир але термін придатності міг би бути кращим.Тому я замінила сир маскарпоне на нашу сиркову масу.Смак непервершений.Мабуть таки мої підсядуть на такі десерти,бо це ну просто дуже .е.е.е. ...СМАЧНО!!!!!
200 мл вершків 33%
5 столових ложок цукру
4 яєчних жовтки
500 г сиру маскарпоне(у мене сиркова маса)
близько 200 г печива для тірамісу
4 столові ложки міцної кави і 4 столові ложки амаретто
чорний шоколад для посипки або какао(не гірке)
Жовток протерти з чотирма столовими ложками цукру. Збити вершки з 1 столовою ложкою цукру.Додати жовтки,знову збити. До маси повільно додати по ложці сиру маскарпоне, поки не зробиться пишна однорідна маса.
У скляну посудину викладаємо дуже щільно печиво замочене у суміші кави та амаретто.На верх частину сирної маси,далі знову печиво з кавою та лікером і решта сиру.Посипаємо тертим шоколадом і ставимо в холод на 5-6 год.
Моя порада.На наступний раз я додам до сиру цедру лимона та трохи соку.Те ж саме раджу і вам.Думаю це сутєво змінить смак і додасть якусь кислинку.Спробуйте собі таке зробити і вам сподобається.В цьому я впевнена.