У стакані теплого молока розводимо пакетик сухих дріждів(11гр)або 50гр свіжих
Додаємо столову ложку цукру і чекаємо поки не з'являться бульбашки.
У миску просіюємо дві повних склянки борошна, додаємо пів чайної ложки солі, 1 яйце, 6 столових ложок олії.
Вливаємо дріжджі,що підійшли
Замішуємо тісто, воно повинно вийти м'якої консистенції, але не липнути до рук - можна додати трохи борошна.
Ставимо в тепле місце для підходу.Як тільки підійшло,формуємо біляші.У глибоку пательню наливаємо на 3 пальці олії.
Розігріваємо його до появи легкого димку. І жаримо до золотистої шкоринки
Увага -спочатку обов'язково отвором вниз! Далі обережно перевернути.
Вогонь трохи зменшуємо, щоб м'ясо всередині біляша встигло прожаритися поки тісто зарумяниться.
Готові біляші викладаю на паперовий рушник для видалення лишнього жиру.
Для фаршу я використовую мелену свинину і мелене куряче філе(50 на 50)трохи зелені та часнику,спеції до смаку.