Корж:
150 г розтопленого вершкового масла,
1 ст цукру,
2 яйця,
1 стакан (200 мл) вершків,
1 стакан (200 г) сметани,
180 г борошна,
1 ч.ложку розпушувача,
1 / 4 ч.ложки соди,
1 / 2 ст.какао
Помадка: 1 / 3 ст вершків (80 мл) і 100 білого шоколада
мигдальні пластівці для оздоблення
Форму застелити папером для випічки.Духовка нагріта до 170 гр
У мисці перемішуємо розтоплене масло, цукор, яйця, сметану і вершки. Додаємо борошно, розпушувач, соду і какао.Перемішуємо недовго тільки до отримання однорідної маси. Викладаємо тісто у форму і ставимо в заздалегідь нагріту духовку на 40-45 хв (дуже важливо не перетримати в духовці.Якщо при дотику пальцем ,корж повинен бути м'яким, але не рідким.
Якщо проткнути корж зубочисткою, то на ній повинні залишатися вологі крихти, але вона не повинна бути ні мокрою (значить не допекли) ну сухою (значить перепекли)
Якщо дотримуватися цих правил кінцевий результат вийде вологий і кремово-трюфельний
Виймаємо корж із духовки.Даємо охолонути.Заливаємо помадкою.
Помадка: Довести до кипіння вершки (але не давати кипіти). Вимкнути вогонь і додати шоколад і швидко перемішати (поки шоколад повністю не розчинитися)
Дати постояти 7-10 хв і вилити на корж.
Рецепт взяла у Соні(бугалтера),але трохи зробила зі змінами.До речі в оригінальному рецепті помадка з чорного шоколаду,мені ж більше до вподоби саме білий.Пекла у прямокутній формі,а потім лише нарізала на квадратики-тістечка.
Якщо вам сподобається рецепт то можна ще переглянути схожі рецепти вологої випічки
Брауніз на пиві